Mousse:3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt150 g vit choklad1 ägg, rumstempererat2 limeKryddkokta bär:300 gr blandade bär1 dl socker (eller efter behag)1 vaniljstång3 stjärnanis10 svartpepparkorn½ dl vatten eller vitvin
Med allt detta i åtanke kom jag direkt att tänka på en av mina personliga favoriter som alltid går hem hos folk, nämligen vit chokladmoussemedbär och turkisk peppar
Jag använde röda vinbär, tre olika sorters melon, aprikoser och persikor. Lägg lite frukt i varje tallrik och en stor sked med mousse på frukten, strö sist över den rivna chokladen
Hacka ner lite citronmeliss och toppa med pistagenötter. Har gjort om receptet lite i grundreceptet stod det att man skulle pressa apelsinerna och ha idet med likören, men jag ville ha lite mer tuggmotstånd därför valde jag att ha bitar
Tvätta av ballongerna med lite diskmedel och skölj noga. Limemarineradebär. Bären marinerar du 1-2 timmar innan ni ska äta. Vit chokladmousse 10-20 potioner (beror helt på hur mycket du fyller chokladskålarna…). 250 gr blåbär
Receptet är från Buffé men vi serverade den medpunschmarinerade hallon och blåbär istället. Det är himla gott med punsch i efterrätten, kan jag tala om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.