Chokladcrumble smulas över chokladmoussen för att ge kripighet. Chokladmoussen är fantastisk god. Toppa mousserna med marinerade hallon ochchokladcrumble
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. chokladmousse,. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Chokladmousse2 gelatinblad 200 g mjölkchoklad 300 g vispgrädde (att koka upp) [3 dl] 1 vaniljstång 75 g äggula [5 st] 85 g strösocker [1 dl] 250 g vispgrädde (att vispa upp moussen med) [2,5 dl]
Vi chokladmousse till fyra portioner. Denna dessert kombinerar tre ljuvliga smaker, och det krispiga flarnet tillsammans med hjortronen och den lena moussen blir helt enkelt mums
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.