Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Brownie75 g smör, rumstempererat 150 g strösocker [1,75 dl] 60 g vetemjöl [1 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] 3 g vaniljsocker [1 tsk] 20 g kakao [0,5 dl] 35 g kvarg [0,33 dl] 55 g ägg [1 st] smör, till formen
Kolasås1 förp kondenserad mjölk sötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]. Brownie75 g smör, rumstempererat 150 g strösocker [1,75 dl] 60 g vetemjöl [1 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] 3 g vaniljsocker [1 tsk] 20 g kakao [0,5 dl] 35 g kvarg [0,33 dl] 55 g ägg [1 st] smör, till formen
Ställ fram stekpannan på bordet och toppa med din goda vaniljglass, kolasåsoch färska hallon. Häll smeten i en stekpanna {gjutjärn} som är smörad och klädd med bakplåtspapper eller i en rund form
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad kan tyckas vara lite konstigt att baka med, men tänk på att det har använts ett rätt bra tag ochmed stor positiv respons
Inlägget Nyttig browniemed sötpotatis – utan gluten och mjölk dök först upp på. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
(Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Veganska browniesmed lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.