Så när Arla frågade om jag ville vara med i en julgodistävling för bloggare tänkte jag att det behövs lite ätbara snögubbar på pinne, dvs cake pops, för att kompensera för saknaden av snö
Jag försökte mig på en nyttigare variant, den blev jätte god och smakar mycket choklad, kardemumman träder också fram så gillar man inte kardemumma bör det uteslutas, perfekt dryck att ta med till skogspromenader eller utomhusaktiviteter i vinter
Så idag efter jobbet har jag och tjejerna bakat kladdkakemuffins med kondenserad chokladmjölk. Det har kommit en kondenserad mjölk med chokladsmak som jag givetvis bara varit tvungen att köpa
((Jag dekorera mina med färdiga snögubbar i vit choklad men man kan lika gärna ha dom som dom är eller strö på strössel som finns i massa fina former, exempelvis julgranar eller snöstjärnor
Chokladbottnar, kondenserad chokladmjölk, chokladmousse, ganache. En överraskning tårta som skulle färdas ett par hundra kilometer med tåg och en resveska som reskamrat
Häll chokladmjölken, det kalla kaffet med sockret och chokladsirap och chokladsås i en mixer. Testade med bara kaffe, mjölk och is men det var inte alls som den på McD, utan mer som kallt kaffe
Tillsätt den kondenserade chokladmjölken och vispa tills allt blandats ordentligt. Att göra egen glass är en såndär sak som jag drömt om att kunna göra själv sen jag vara liten - att kunna bestämma smak själv och kunna proppa vaniljglassen med chokladbitar vad väl det som motiverade mest
Hade en burk med kondenserad chokladmjölk i kylen som åkte ner i kladdkakan. Vispa samman den den kondenserade chokladmjölken, socker, salt, smör och mjöl till en slät smet
Krama ur gelatinbladen lätt och lägg sedan i kastrullen med den varma chokladmjölken. Eftersom det är ännu tråkigare att låta disken stå till ett annat tillfälle, så tänkte jag att jag i alla fall kunde hotta upp kvällen med att testa att göra lite chokladpannacotta (som jag för övrigt varit sugen på sedan vi åt pannacotta i påskhelgen
Spritsa ut gröna granar med en stjärnformad tyll och vita snögubbarmed en rund tyll. Fäst strössel på marängerna med hjälp av små klickar smält, vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.