Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Ät med lättvispad grädde. Hallonglasyrca 20 g hallon, passeradeca 3 dl florsocker. Eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten
Garnera alternativt med hallon. Hallonglasyr. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker
Garnera med hallon. 1Receptet gäller för 14 st 175 g Arla® Svenskt Smör 75 g mandelmassa 1 ägg 8 droppar bittermandelarom 1½ dl Arla® mjölk 2½ dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker ½ tsk bakpulver Hallonglasyr. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Peppad av framgången med min chokladkaka med svarta bönor häromsistens, tänkte jag försöka mig på ytterligare en nyttovariant av kaka, den här gången med kikärtor
Inspirerad av dessa, har jag idag bakat kladdiga muffins med vit choklad och hallonglasyr. Blanda florsocker med ett par mosade hallon tills du får en lagom konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.