Chokladmakroner med vitchoklad smörkräm. . Jag använde tidigare nämnda recept till makronerna men bytte ut ca 0,5 dl florsocker mot motsvarande mängd kakao
Jag hade ett par äggvitor över o det blev chokladmakroner av dessa. ChokladMakroner ca 25 st 100 gram mandelmjöl eller skalade och malda mandlar,110 gram äggvita (ca 3 äggvitor) som har stått framme i rumstemperatur ett dygn, täckt med plastfolie4-5 matskedar socker185 gram florsocker15 gram kakao1
. Här är mitt första recept på makroner, eller macarons eller vad man nu ska kalla dem. Och det är egentligen fel att säga att det är mitt recept för det är faktiskt min kusin Sandra och hennes kompis Tove som gjort dem och fotat
Jag brukar göra en chokladfyllning till chokladmakronerna, jag tar ca 75 g rumsvarmt smör, och lite floursocker, kanske ½ dl, och så brukar jag smälta någon fin choklad, blanda ihop och bred ut på macronsen och lägg ihop
Vispa vitorna till riktigt hårt skum i ytterst fettfri bunke med helt fettfria elvispar. När bunken kan stjälpas på ända utan att smeten faller strös sockret i
Vispa vitorna till riktigt hårt skum i ytterst fettfri bunke med helt fettfria elvispar. När bunken kan stjälpas på ända utan att smeten faller strös sockret i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.