Koka burken med kondenserad mjölk utan att öppna den. Se till att burken är täckt medvatten under hela koktiden, annars riskerar du att innehållet läcker ut
Nu undrar ni väl varför jag kommer dragandes med ett julgodisrecept, så här när julhelgen just är över och de flesta av oss fått nog av godis (om det nu är möjligt
Hon är, precis som alla andra i familjen, tokig i kladdkaka och i jordnötssmör och det var självklart för mig att göra denna härliga kladdkaka med en krämig jordnötskräm till hennes kalas
Häll upp gröten i en skål, toppa med bigarråer, jordnötskräm, frön och iskall valfri mjölk. Låt sedan puttra på medellåg värme under omrörning tills du har en krämig fin gröt
När jag kom hem efter en lång arbetsdag igår kände jag mig ytterst motvillig att fortsätta jobba med rättningshögen och kände snarare ett behov av att leka i köket
Bred ut jordnötskrämen på första och andra lagret med chokladbotten. I chokladsmörkrämen som är på skulle sockret smälta tillsammans med äggvita, så då måste man ha något som löses upp, så jag använde hälften Sukrin melis, hälften Hermesetas
Dessutom är degen smaksatt med lite kanel vilket passar superbra i kakan. Förutom choklad har jag i botten av formen fördelat ett lager av jordnötskräm
Jordnötskräm. Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp och blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Skiva ner det inte alltför kalla smöret och arbeta samman till en smulig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.