Chokladkola
Milda.se
Milda.se

Chokladkola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 msk kakao
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl Milda Mat & Visp 26%
  • 2 msk glykos (finns att köpa på apoteket)
  • eller flytande honung

Beskrivning

    Smält margarin i en stor kastrull och rör ner övriga ingredienser.

    Koka blandningen utan lock tills temperaturen är 123 grader C eller tills den klarar kulprovet.

    Rör om då och då under kokningen.

    Häll upp smeten i en välsmord, liten långpanna eller i 2-3 avlånga bakformar. Häll det sista av kolasmeten som skrapas ur kastrullen på en tallrik. Det sockrar sig ganska snabbt i det sista skrapet och sprider sig sedan till hela kolan. Tillsatsen av glykos eller honung minskar risken för att kolan ska sockra sig. Låt kolan kallna.

    Skär eller klipp kolan i bitar, linda eventuellt in dem i smörgåspapper.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.