Chokladknäck. Knäck på ca 10 minuter, vem trodde det var möjligt. Denna knäcken har jag smaksatt med kakao, så den smakar i princip som vanlig chokladkola
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten klarar kulprovet
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda i ca. 15 min. Gör ett kulprov* eller kontrollera med termometer att temperaturen är 120-125°
Förra julen och denna julen har vi bjudit hem lite vänner på glögg och annat snacks. Detta året blev jag väldigt sugen på att visa upp några av de julgodis jag brukar göra
Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gott med knäck. Men ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det var så märkvärdigt med pistagenötter
Postat av Elin söndag 04/01 2015 kl. 10. 48 Kommentera. Saffranskola med kokos. Vi hann med en hel del julgodis där i december och det här var en av de hopkok som blev riktigt uppskattade
Något som hör julen till är ju självklart knäck och de finns nu med många olika smaksättningar, exempelvis lakritsknäck, saffransknäck, limeknäck, chiliknäck, chokladknäck mm
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.