Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt kolan småkoka i 7 minuter. Tänk på att du inte får röra i kolan under koktiden
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten klarar kulprovet
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda i ca. 15 min. Gör ett kulprov* eller kontrollera med termometer att temperaturen är 120-125°
Förra julen och denna julen har vi bjudit hem lite vänner på glögg och annat snacks. Detta året blev jag väldigt sugen på att visa upp några av de julgodis jag brukar göra
Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gott med knäck. Men ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det var så märkvärdigt med pistagenötter
Päronmousse med chokladknäck och päronsorbetPortioner. Chokladknäck. Chokladknäck. Lägg stjärnanispäron på tallriken, fortsätt med chokladknäck och päronsorbet
Denna gång blev det chokladknäck med smak av turkisk peppar, som nu står i kylen på Sjukhusskolan och väntar på att avnjutas nästa vecka på avslutningsdagen
Som jag nämnde tidigare har jag gjort Mandelnougat och Chokladknäck med valnötter. Chokladknäcken smakade inte jättemycket choklad, mer som vanlig knäck (vilket absolut inte är fy skam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.