chokladknäck,. Chokladknäck. Knäck på ca 10 minuter, vem trodde det var möjligt. Denna knäcken har jag smaksatt med kakao, så den smakar i princip som vanlig chokladkola
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten klarar kulprovet
Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt sjuda i ca. 15 min. Gör ett kulprov* eller kontrollera med termometer att temperaturen är 120-125°
Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gott med knäck. Men ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det var så märkvärdigt med pistagenötter
Päronmousse med chokladknäck och päronsorbetPortioner. Chokladknäck. Chokladknäck. Lägg stjärnanispäron på tallriken, fortsätt med chokladknäck och päronsorbet
Denna gång blev det chokladknäck med smak av turkisk peppar, som nu står i kylen på Sjukhusskolan och väntar på att avnjutas nästa vecka på avslutningsdagen
Som jag nämnde tidigare har jag gjort Mandelnougat och Chokladknäck med valnötter. Chokladknäcken smakade inte jättemycket choklad, mer som vanlig knäck (vilket absolut inte är fy skam
Något som hör julen till är ju självklart knäck och de finns nu med många olika smaksättningar, exempelvis lakritsknäck, saffransknäck, limeknäck, chiliknäck, chokladknäck mm
Chokladknäck. Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.