Prova dig fram med mjölmängden. Rismjöl är jag svag för men hade tyvärr inte hemma idag. Så jag har tagit lite vanliga mjölmixsorter, ändrat mängden något – och tagit bort brödkryddorna eftersom Sigrid har hög känslighet för kryddor
Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar. Men den här underbara tårtan med en ny gräddfavorit från Soyatoo – ja, den hör verkligen hemma här
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffatris så känns dom luftiga
Återigen för att det är lätt att laga till många, plus att jag måste köra rätt så långt och den här sortens mat behöver inte vara het, utan kan avnjutas lite avsvalnad, om än inte kall
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd
De ville inte ha med chokladsmak. När smeten är jämn och fin – blanda ner apelsinsaften. Och jag är glad över att de känner sig fria att experimentera i köket
Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Med min nya favorit mix för lite sötare bröd – Schärs Mix C så blir det väldigt fin smak. Använder du vetestärkelsebaserad mix, ökar du mängden med någon dl
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Hela maträtten kunde Sigrid vara medoch hjälpa till att göra. Börja med den fyllning du vill ha. Jag gjorde en skinkstuvning på skinka, sempers fin mix ochrismjölk
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. Den här sockerkakan är både god och enkel att göra
Ta ut kakor med formar. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ägg, havregurt, olja, sirap och ljummet vatten blandas i en skål. Blanda i mer av den glutenfria mjölmix du valt om du behöver det
Och så mysigt det är att börja helgen med smarriga våfflor. Blanda väl med visp. Men annan gräddersättning fungerar också – och vanlig förstås om man tål det)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.