1200 g
smör 1 dl strösocker 5 dl mjöl 1 ½ msk kakao Maräng 2 äggvitor 2 dl strösocker Garnering Hackad mandelUgn 200º. Vispa smör och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao och rör sedan ner i smörsmeten, rör om till en smidig kakdeg. Rulla till 3 stycken fingertjocka rullar som plattas ut till ca 3,5 cm breda. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter. Vispa äggvitan hårt, tillsätt sockret och vispa lite till. Ta ut kakorna efter 8 minuter och bred på marängen och strö över den hackade mandeln. Grädda igen tills marängen fått en gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna lite, skär sedan i bitar.
Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Det blev en riktigt mysig lördag som startade med en springrunda och lite frukost. Sen en snabbdate med mamma och pappa och efter det lunchbesök av vänner
Vissa gånger lyckas man sådär fullständigt med sitt recept. )Sega chokladkakor ca 70 st270 g smör2 dl strösocker85 g ljust muscovadosocker1 1/2 dl mörk sirap5 1/2 dl vetemjöl1 dl kakao1 1/2 tsk bikarbonat3 tsk florsocker1/2 tsk vaniljpulverSätt ugnen på 175°C. Sega chokladkakor ca 70 st
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.