Börja med att ta bort krämfyllningen från kexen. Krossa oreokexen för hand eller i en matberedare, (om du använder en matberedare släng i kexen hela med kräm)
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Både det ena och det andra skulle kunnas göras bättre och annorlunda med denna grymt goda kaka. Koka upp grädden och lägg i den vita chokladen så den smälter
Skär kakan i tårtbitar och servera med blandade bär och vispgrädde. Gör i ordning chokladglasyren genom att hetta upp grädde i en kastrull tills den nästan kokar och ta den från plattan
Servera med vispad grädde eller crème fraiche. Tillsätt 100 g vit choklad delad i bitar när matfettet har smält till hälften. Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en rund kakform som mäter 21 cm i diameter, med eller utan löstagbar kant. 150 g vit choklad
Börja med att hacka den vita chokladen så att den är klar. Med allergivänlig mjölmix blev smeten ganska kladdig så jag valde att göra rutor i långpanna – det blev bra
När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen. Häll i smeten i en smord och bröad form med hög avtagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.