Chokladkaka150 g smör 260 g strösocker [3 dl] 165 g ägg [3 st] 40 g kakao [1 dl] 90 g vetemjöl [1,5 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] flingsalt. Chokladgrädde400 g grädde [4 dl] 20 g kakao [0,5 dl] 30 g florsocker [0,5 dl]
Ja ni förstår ju att detta kan ju inte bli annat än sött och vansinnigt gott och därför delar jag självklart med mig av detta recept som är perfekt att ha i kylväskan på picknicken eller till strandenoch jag lovar att detta går garanterat hem hos sötsugna barn
Jag hade en öppnad Dulcedeleche burk från Pampas Deli i kylskåpet och tanken var att jag skulle göra en kladdkaka med snyggt mönster med hjälp av dulcedelechen
Det är snart mazarinens dagen och vi lyfta den upp med choklad ochDulcedeLeche. Spritsa ett lager DulcedeLeche i bottnen på skalet, fyll på med fyllningen
Så, varför denna långa utläggning om olika typer av frusna desserter, jo, Malin på Sugar coated har överträffat sig själv med en Dulcedelecheoch valnöts parfait
Fyll en sprits medDulcedelechen. Det blev vår alldeles egna variant på fudge, nämligen Lakritsdulcefudge, ju längre namn desto godare julgodis… eller… ja just namngivningen måste vi nog bli lite bättre på men ni fattar svängen meddetta godiset utan några ytterligare förklaringar
Så det blev en tårta med hasselnötsbottnar, fylld med blåbärssylt, dulcedelecheoch blåbärsmousse. Tänk på att räkna med i tiden att sylten och bottnarna måste svalna ordentligt innan du monterar tårtan
MedDulcedeleche Baking stannar dulcedelechen i kakan och rinner inte ut. Skillnaden mellan Baking och Classic är kanske inte jättesynlig på just dessa kakor men om man tittar på bilderna kan man se att kakan med Classic har sjunkit ihop en aning
Då kan jag rekommenderadenna otroligt smaskiga brownie med kolafyllning och chokladfudgeglasyr. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna och fyll med smet
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på dettameddulcedelecheoch pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.