Skala och tärna mangon. Lägg äggulor, grappa och strösocker i en kastrull. Ställ kastrullen på låg värme och vispa tills sabayonnekrämen är luftig och har tjocknat något
Det var helgens fantastiska chokladkaka/tårta som jag fick massor med beröm för. Efter detta moment kan du täcka över kakan med plastfilm och förvara över natten
När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen. Häll i smeten i en smord och bröad form med hög avtagbar kant
En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
Det är så sjukt gott och tillsammans med denna luftiga chokladkaka så är man i sjunde himlen. Vit choklad ganache är något som jag skulle kunna äta som soppa med sked
Chokladkakan ska fortfarande vara kladdig. Det lev en mjuk och kladdig kaka med mycket chokladsmak. En tredjedel av kakan tycker jag är lagom för en portion, tillsammans med en klick grädde
Lägg upp salladsblad som du fyller med salsan, den ljumma fisken och ringlar dressingen på. Jag hade fisk i mina wraps, men det går givetvis lika bra med vilket proteintillbehör man önskar
Passar på att slänga in receptet och sneglar på Mellon samtidigt. Eftersom min dotter inte tål mjölk och vi alla får i oss betydligt mindre kalcium än tidigare så försöker jag få i oss kalciumrika livsmedel
Blanda sedan samman det med övriga kryddor samt kaffet. Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.