Vispa ägg och äggula tillsammans med en tredjedel av sockret till ett luftigt skum. Tillsätt chokladblandningen i äggskummet lite i taget och rör med slickepott till en jämn och luftig smet
Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten och rör försiktigt med en träslev. Sätt ugnen på 200 C. Häll smeten i en smord bröad form ca 20 cm i diameter med löstagbar botten. Täck toppen av kakan med bakplåtspapper och grädda i ca 10-12 minuter eller tills kakan har satt sig. Jag brukar servera denna kaka med (2,5 dl) vispad grädde och dekorera med riven choklad. 250 gram blockchoklad
Häll det smälta smöret och övriga ingredienser till kakan i bunken. Egentligen räcker det att bara höra namnet, chokladkakamed kokostosca, för att längta till nästa fika
Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner dem i äggsmeten. Där blev vi rejält bortskämda med välkomstdrink och trerätters, och jag smorde chockerande nog i mig inte en utan två skålar med bouillabaisse
Blanda ihop alla ingredienserna till kakan i en bunke. Lunchen blev en enkel men god pastagratäng och till fikat/dessert blev det den här maffiga chokladkakan
Chokladkaka. Kakan är galet god, kletig kladdkaka med en kokostosca på toppen. Chokladkaka. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra några minuter. Sedan är det bara att fördela ganachen på chokladkakan och toppa med hackade karamelliserade hasselnötter
Vissa gånger lyckas man sådär fullständigt med sitt recept. )Sega chokladkakor ca 70 st270 g smör2 dl strösocker85 g ljust muscovadosocker1 1/2 dl mörk sirap5 1/2 dl vetemjöl1 dl kakao1 1/2 tsk bikarbonat3 tsk florsocker1/2 tsk vaniljpulverSätt ugnen på 175°C. 270 g smör
Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkakamed toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1. 5 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 st ägg200 g blandade nötterKnäckglasyr1 dl socker1 dl ljus sirap1 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker1 tsk smör 100 g smör. 2 st ägg. 200 g blandade nötter. 2 tsk vaniljsocker
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk med veganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör. Häll smeten i formen och ställ den i ugnen i ca 25 min. 2 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.