11-1½ dl
MinimarshmallowsSmält chokladen i en skål över ett vattenbad
1 Tillsätt
jordnötterna och rör om
1 Tillsätt
därefter minimarshmallows efter behag och rör om
1 När
du sedan känner att "smeten" börjar lossna från skålen och blivit till en fastare konsistens, så plockar du bort skålen från vattenbadet och smeten är klar
1 Fördela
sedan i klickar som är cirka 3-5 cm i diameter på ev. en ugnsplåt med bakplåtspapper
1 Ställ
sedan in godisbitarna i kylskåp i cirka 30 minuter tills de blivit lite hårdare. Klart!
Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Strö över jordnötterochmarshmallows. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Dagen till ära gjorde jag en kladdkaka efter Roy Fares recept, medmarshmallowsochjordnötter. Jag har dock en absolut favorit, förutom den traditionella kladdkakan och den är med kokos, recept HÄR
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Dessa produkter använde jag för att göra mitt sockerfria chokladgodismed nötter och torkade bär (förutom kokosflingorna och rålakritspulvret, där ångrade jag mig i sista sekunden)
En lättlagad kycklingrätt med toner av jordnötter. Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
CHOKLADGODISMED NÖTTER OCH RUSSIN. I kylskåpet just nu finns det apelsinchokladfudge, mintchokladfudge och detta chokladgodis, perfekt att bjuda våra julgäster på under julen
Servera curryn med kokt råris, salsan ochjordnötter. Börja med mindre mängd curry om du är rädd för hetta, och tillsätt mer i slutet om du tycker det blir för mesigt
Jag hällde allt i en bunke och jobbade snabbt ihop till en deg,. Och de var försvinnande goda. Rullade ut degen till 5 längder, la dem på ett bakplåtspapper, plattade till dem lite och sedan gräddade jag dem i ca 20 min på 180 grader
Fort ut med plåten och tryck på den andra kakan. Enda skillnaden jag gjorde var att jag gjorde marshmallowsfyllning, går snabbare att göra och är liite roligare tycker jag
Fördela blandningen i formar och toppa med lite flingsalt och rosmarin. Kanske en liten konstig smakkombination men popcorn, rosmarin, mjölkchoklad och flingsalt gifter sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.