En underbart god kaka som bara smälter i munnen. Jag säger mmmmmm. Smet 150 g smör 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 2 1/4 dl socker 1 msk kallt kaffe 1½ dl mjöl 1 tsk bakpulver ½ dl kakao Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner kaffet, blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner de i smeten, rör om
Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen
Denna kaka bakade jag i torsdag då vi hade målar- och snickarhjälp här, tack J. (Kika gärna in i J's webshop Unzip, där han säljer underkläder från Salming och Frank Dandy)
Kommer du ihåg när du smakade din allra första kladdkaka. Hur du kanske redan i första tuggan föll handlöst för denna mjuka, söta och kladdiga kaka som liksom fastnade i gommen
Imorgon är det äntligen fredag igen och det är min tur att bjuda på fika på jobbet. Jag har bakat en Chokladfudgekaka med daim och receptet kommer att dyka upp på bloggen inom kort
Häromveckan tog vi en tur mot det natursköna Flattinge och Sussies café. Caféet befinner sig i en idyllisk lantmiljö omgärdat av härlig grönska och är en fröjd för både öga och gom att besöka
Chokladfudgekaka. 7 Juni 2015 /. 09. 23 /. Bakverk och kakor,. Dessert,. Kladdkakor och choklad. /. Permalink /. 0. En jättegod och chokladig kaka som bara smälter i munnen
God morgon på er. Här kommer lite chokladkladd för chokladälskaren. En av rätterna som vi har med i dagens Metro, (och till skillnad från vad jag skrivit tidigare så är det inte bara i Göteborg utan även resten av Sverige där Metro finns)
15. 30 träff med alla deltagare, 16. 00 förrätt på en adress, 18. 00 varmrätt på en annan och kl 20. 00 skulle vi vara hemma för då skulle det dyka upp 4 okända gäster för att äta dessert hemma hos oss
Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.