Vispa grädden lagom hårt med elvisp. Chokladsåsen är barnsligt lätt. ( Med glassmaskin. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid
Kör tillsammans med vattnet/nötmjölken och vaniljpulvret. Du kan spara chokladsåsen i kylen i flera dagar och bara värma upp den lite i ett vattenbad när du ska använda den
Kör tillsammans med vattnet/nötmjölken och vaniljpulvret. Du kan spara chokladsåsen i kylen i flera dagar och bara värma upp den lite i ett vattenbad när du ska använda den
Finns det nåt bättre i glassväg än vanlig klassisk vaniljglassmed hemmagjord chokladsås. Första dagen på jobbet idag och det var med blandade känslor jag gick dit, givetvis superkul att få träffa alla igen, jag stortrivs nämligen på jobbet med alla underbara barn, kollegor och föräldrar
Ibland är det enkla riktigt bra, vaniljglassmedchokladsås blir liksom aldrig fel. Vispa hela tiden och låt chokladsåsen småkoka tills den har en bra tjocklek
Onsdag idag, det betyder lill-lördag och då tänkte jag dela med mig av denna… hmm… ja vad ska jag säga, jag hittar inga bra ord som beskriver denna underbara efterrätt men man kan väl säga att den är ganska så god Den friterade ytan med den smälta oreon i mitten är bland det godaste jag ätit och tillsammans medchokladsåsen och vaniljglassen är detta utan tvekan en full poängare
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Denna blir en lagom tjock och krämig chokladsåsmed lite kolasmak, pricken över i. Sedan jag lagade denna chokladsåsen första gången så köper jag aldrig färdig på tub längre
Servera med en kula vaniljglass och färska bär. Intensivt chokladig och kladdig med en varm, tjock och krämig chokladsås som rinner ut när man spräcker ytan med skeden
Mosa hallonen med en visp. Garnera med florsocker och röda bär. Droppa ut en hallonsås lite snyggt och servera genast, eventuellt med lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.