Pecankolafondant. 7 november 2015 @ 13. 36. Testade ett nytt recept för dulce de lechefondant. De förra jag gjorde hade för lite mjöl och för mycket ägg och jag gillade inte konsistensen, dessa blev sjukt goda
Satt i vardagsrummet och bläddrade i en Allt om mat och hittade ett recept på Chokladfondant. Glutenfri Chokladfondant (4 port)ca 2msk kakao (till formarna)25g vit choklad100g mörk choklad (70%)100g smör plus lite extra till formarna2 ägg1,5 äggulor (eller en stor gula)45g farinsocker (nästan 1/2dl)1/4 dl havremjöl (använder Carlshamns havremjöl)Smöra 4 puddingformar som rymmer minst 1 1/2dl. Sätt dem på en bakplåt och grädda i 9-10 minuter tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa runt kanten
Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondant med mycket chokladsmak och krämigt innandöme
Det kan vara lite tricksigt att stjälpa ut bakelserna ur formarna, så vill du inte riskera att misslyckas kan du servera dem direkt ur formarna eller använda engångsformar i aluminium som du kan lirka bort
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och chili flakes i en bunke. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller 2 minuter i mikron och rör ner i smörblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.