Chokladdrömmar. Godkväll denna sena timme. Hoppas ni fått en bra start på helgen. Ja, äntligen fredag, och ledig helg för min del efter en intensiv arbetsvecka
Chokladdrömmar. En ljuvlig och spröd småkaka med smak av choklad som bara smälter i munnen. Dessutom är dem lättbakade och försvinnande goda ihop med ett glas kall mjölk
Veganska chokladdrömmar. Vi har en massa dadlar här hemma som måste gå åt, så i veckan fick jag lite feeling för att baka och nu ska ni få det smarriga receptet
Chokladdrömmar, ca 24 st. Dessa godingar gick åt som smör i solsken på kontoret häromveckan. Mina kollegor verkar inte kunna få nog av småkakor, och det är ju bra för det finns så mycket gott att baka till dem och småkakor är lättbakade
Innan chokladdrömmarna gick in i ugnen så klickade jag på dulce de leche och strödde över havsalt. Jag skar upp chokladdrömmarna som en pizza så man kan ta sig en slize
Mmmm. spröda drömmar. De här blir ju så grymt fina och dessutom riktigt goda. De bara smälter i munnen. Förvaras i plåtburk (som alla andra småkakor) för att bevara sin spödhet
Sätt ugnen på 150º. Blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg. Forma små runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till dem lätt med en gaffel
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt oljan och rör smeten pösig. Blanda mjöl, hjorthornssalt, vaniljsocker, kakao, kokosflingor och citronskal och rör ner i smeten
Enkla att göra, möra och man lyckas alltid med detta recept. 60 stycken150 g mjukt smör/margarin3½ dl strösocker1 1/4 dl matolja4½ dl vetemjöl1 dl kakao1½ tsk vaniljsocker1 tsk hjorthornssaltUgn 150 graderRör smör och socker pösigt
Dessa drömmar blev väldigt spröda och har mycket smak av choklad. Jag tycker de blev väligt goda. Drömmar funkar bra att frysa och är mycket goda även frysta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.