1. Sätt ugnen på 120 grader. Rita en cirkel på bakpapper, cirka 25 cm i diameter. Vispa vitor tills skummet börjar stiga, häll i vinäger och hälften av strösockret
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Chokladtårta med hallonmousse. 22 november 2015, 11. 50. Nu har vintern kommit till Blekinge. Idag fyller vår minsta 5 år och det firades i går med tårta och macarons
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.