Chokladdoppade skumbollar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g mandelmassa
  • 165 g strösocker
  • 130 g äggvita
  • 1250 g äggvita
  • 1450 g strösocker
  • 1100 g vatten
  • 1100 g glykos
  • 13 g agar-agar
  • 1 choklad, att doppa i
  • 1 ev annan valfri smaksättning
  • 1 Botten125 g mandelmassa 65 g strösocker 30 g äggvita
  • 1 Skum250 g äggvita 450 g strösocker 100 g vatten 100 g glykos 3 g agar-agar
  • 1 Smaksättning choklad, att doppa i ev annan valfri smaksättningMandelbottnar
  • Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mandelmassa, socker och äggvita klumpfritt. Spritsa ut tunna bottnar, ca 4 cm diameter. Grädda tills de stelnat (5-10 minuter, beroende på tjocklek). Skum
  • Sjud vatten och agar agar. Tillsätt glukos och socker, kokas till 115 grader. När temperaturen är ca 100 grader, börja vispa äggvitan. Slå sockerkoket (115 grader) i en tunn stråle i äggvispet på låg hastighet. Höj hastigheten i ett par minuter och sänk därefter och vispa tills rumstempererat. Spritsa ut skummet på mandelbottnarna. Se till att vispa på låg hastighet under tiden du spritsar så att massan inte stelnar. Du kan smaksätta innan eller efter du har doppat skumbollarna i choklad. Doppa skumbollarna i smält choklad och låt stelna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.