Chokladdoppade pannkakor
Milda.se
Milda.se

Chokladdoppade pannkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin + till stekning
  • 100 g mörk choklad

Beskrivning

    Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

    Låt pannkakorna svalna, vik in kanterna och rulla ihop till små rullar. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa pannkaksrullarna i chokladen och låt stelna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.