Jordgubbar hör liksom till midsommaren, liksom den griljerade skinkan är ett måste på julbordet. Midsommarhelgen är härlig dagar då man hoppas på att solen skiner från en klarblå himmel, det är sådär alldeles lagom varmt, midsommarmaten smakar extra gott, speciellt när man kan sitta utomhus och äta tillsammans med goda vänner, både barn och vuxna
Skär bort en liten bit i botten på varje jordgubbe så att den sedan kan stå stadigt. Sköj jordgubbarna och skär bort skämda delar men låt skaftet sitta kvar
Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären
Låt stelna på bakplåtspapper (gärna i en kyl). Forma till cirka 10 kakor på ett bakplåtspapper. Blanda havregryn med mandelmjöl, kokosmjöl, stevia strö och vaniljpulver
såg på ICA nu i veckan att de börjat sälja lakritspulver, från Kung Markatta, tänkte inhandla en imorgon då mitt lakritspulver tog slut idag, toppen att det börjat sälja på ICA för innan fanns det mest i speciallbutiker
Smält chokladen i varsitt vattenbad, doppa kakorna och lägg på galler. Gör en liten spritspåse av smörpapper eller använd en plastpåse med ett litet hål klippt i ett hörn
Jag valde att servera det i glasburkar, så att om man skulle vilja ha med det på morgondagens picnic så funkar ju det perfekt genom att bara kunna sätta på ett lock och lägga i korgen/kylväskan och ta med
Den är farligt god och en perfekt avslutning på en middag. I helgen när vi hade gäster gjorde jag den här efterrätten med amarettomarinerade jordgubbar, mandelcrunch och vispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.