Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt för barnfamiljer, varför inte alla andra också. Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop
Kör ärtorna, vitlöke och parmesanosten i mixer, tillsätt olivoljan lite i taget. Snabbt och lätt det tycker vi ju om Funkar ju alldeles jättebra också som tillbehör till grillad kyckling eller man man nu önskar lägga på det glödande grillgallret
Fy fasen vad det osade, eller som Anneli sa "det luktar väldigt annorlunda". Hemlagad chokladpudding, receptet från Per Morbergs kokbok "Morberg", som var ljuvligt len och så där härligt mäktig
Många gånger har mina klienter inte ens tänkt på hur illa ställt det varit i magen under flera år eftersom att man vant sig eller helt enkelt haft fler, värre problem
Det står heller inget om överdosering på mitt recept, men det märker jag väl i så fall. Har ni tur kanske ni får se vad vi bjuds på för gott ikväll, fast imorgon då
Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor. Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur
Denna soppa kan man koka, frysa in i portionspåsar och koka upp med valfritt tillbehör, här använde jag Risoni-pasta, men det funkar med nudlar, linser o dyl
,. ,. ,. ,. ,. ,. ,. ,. ,. ,. ,. D. e. t. ä. r. d. a. g. s. b. ö. j. n. u. v. m. l. o. T. f. å. c. p. –. h. i. k. -. ). G. B. x. E. I. 1. 0. 3. V. C. 2. /. 5. 4. F. (. P. S. L. 7. J. H. y. R. 9. W. M. K. O. A. w. t D. d l
Jag använder en hushållsassistent, men det går att arbeta med vanlig degbunke förstås. Dessa bullar använder jag till t ex semlor, men det är även perfekta vardagsbullar
I fredags var det min tur att bestämma glass-smak, och då tyckte jag att det var dags för choklad. Hur gott som helst, bara rätt upp och ner, men när man nu ändå ska göra sin glass själv så kan man ju liksom skruva upp smaken till ännu lite godare än hur gott som helst
- Ja, först tog mamma en stor klump smör och tre mått havregryn. Men det blev inte så bra deg så vi fick ta i lite smör till och mycket socker till, nästan en deciliter
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Det är lätt att justera styrkan, gillar man stark vitlök tar man i ett par extra klyftor. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Dock tycker jag det är skönt att ha en bra bas att utgå ifrån, som man sedan kan krydda upp på olika sätt, använda som bas till lasagne eller moussaka eller till en chili con carne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.