Chokladbrownie med jordnötskolatäcke
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 14 dl strösocker
  • 13 dl kakao
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 tsk bakpulver
  • 13 dl vetemjöl
  • 14 ägg
  • 1100 g smör
  • 11.5 dl lönnsirap
  • 10.5 dl strösocker
  • 13 msk vetemjöl
  • 13 dl salta jordnötter, grovt hackade1 Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en tjockbottnad kastrull under omrörning till ljusbrun färg. 2 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop. 3 Tillsätt äggen och vispa med elvisp till en jämn smet. Smöra och pudra kakao i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15 min. Topping: 1 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd ner jordnötterna. 2 Höj ugnstemperaturen till 200°. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toppingen. Grädda ytterligare 5 min. Låt kakan svalna före servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.