13 dl
salta jordnötter, grovt hackade1 Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en tjockbottnad kastrull under omrörning till ljusbrun färg. 2 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop. 3 Tillsätt äggen och vispa med elvisp till en jämn smet. Smöra och pudra kakao i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15 min. Topping: 1 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd ner jordnötterna. 2 Höj ugnstemperaturen till 200°. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toppingen. Grädda ytterligare 5 min. Låt kakan svalna före servering.
Dra ut lite till med en kniv om du önskar. 1Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp. 1Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid). 1Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker. 1Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.