Rör ihop, gör frallor och släng in i kall ugn – så smidigt. Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt snabbt övriga ingredienser. Detta är ett av de enklaste kolarecepten jag stött på , det går helt enkelt inte att misslyckas med detta, så ni måste bara testa denna supergoá chokladkola som jag och min lilla gosetös A svängde ihop i eftermiddags
Att öra egen pajdeg är inte svårt men det är ännu enklare att använda färdig smördeg på rulle så har man ont om tid och vill ha middagen på bordet snabbt så rekommenderar jag att använda färdig färsk smördeg på rulle
Servera saffranspannkakan med grädden och BOB BARA BÄR & Frukt. Häll upp i en smord ugnsform och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills det fått fin färg
Hur gott som helst och som sagt ett snabbtochenkelt alternativ till de klassiska semlorna. Jag testade ju den för ett par veckor sedan och blev lite smått frälst
(hämtat rakt av från tidningen – klicka här för fler recept). Och namnet är ju så bra – Juleknas. Det är enligt tidningen ett danskt recept med choklad och apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.