Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten ochdadlarna runtom med varsin tandpetare i. Någon av gästerna var faktiskt ganska skeptisk mot de små dadlarna, men efter löfte om att få spotta ut dom om de inte passade utan att skämmas, så tror jag bestämt att hon högg in på flera stycken = ) De var riktigt goda de små rackarna
Snitta dadlarnapå längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Och vilken annan dag som helst på året för den delen. Minska/öka mängden kakao för en annan styrka på chokladsmaken, ändra sötman, öka/minska mängden smör för annan konsistens
Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kyl igen och förvara dem kallt. 225 g dadlar, urkärnade. 1225 g dadlar, urkärnade 200 g kokosflingor 1 tsk vaniljpulver 0,5 tsk kanel 1,5 dl kokosgrädde 1 lime, skal av
1/2 dl cashewnötter. Mixa allt i matberedare till en hanterbar massa, rulla en längd som skärs i ca 16 bitar, trilla bollar och tryck på kokosflingor runtom. 1/2 dl cashewnötter
Enkla och nyttiga chokladbollar som kan varieras i det oändliga. 1 dl Dadelsmör (klicka på länken). De här finns oftast i min kyl - redo att plockas fram
Vänd ner nötterna på den förberedda plåten och sprid ut dem någorlunda. Vispa upp äggvita och vatten i någon minut så du får ett vitt, luftigt ”fluff” och vänd försiktigt ner mandlarna
Så när suget efter något gott till kvällen föll över mig ikväll så föll valet givetvis påchokladbollar, denna gång blev det en variant med smak av baileys och mandel
I brist på pesto så blev det en snabbvariant till middagssalladen, grovt hackad mandel, persilja, vitlök, riven västerbottensost och en god olivolja så är du där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.