I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Det börjar närma sig advent och jag bakade en mjuk pepparkaka i långpanna med en krämig topping. Blanda glasyren till en jämn smet och bre den över den avsvalnade kakan
Grädda i torr stekpanna på medelhög värme ett par minuter på varje sida. Dela degen i 20 bitar (för 20 st) av en pingpongbolls storlek. Kavla varje degboll i lite mjöl tills den är 2-3 mm tjock
Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Blanda florsockret med så mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr på en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.