med mandlarna, hälften av dadlarnaoch all vätska och tillsätt resten av ingredienserna eftersom. Jag fick passande nog ett mycket fint handgjort kort på ett annorlunda chokladbollsrecept
Men jag tänker dela med mig av det här ändå då det är så löjligt enkelt. Och dem här små smakar precis som helt vanliga chokladbollar när man biter i dem, och sedan kommer smaken av dadlar
Slängde ihop lite nyttigare chokladbollar igår, tösen ville med baka och hon gluppsade i sig smeten. Just nu är hjärtat i grytbitar med massa kryddor i lergrytan och tungan kokas på spisen till vovvan
Stoppa in en mandel i varje dadel. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Men jag fick inte riktigt ihop smeten, kanske för att jag använde torkade dadlaroch inte färska för de hittade jag inte så jag tillsatte flytande honung i receptet
Mixa samman ingredienserna och rulla till små chokladbollar. Nötbollar som kan kombineras på minst tre olika vis, en utan choklad och en med choklad (några rullade i kokos)
Till ochmed sambon tror de är 'onyttiga'. OCH nyttiga. Forma till bollar och rulla i kokos. 10 st 100 g urkärnade dadlar2 msk kokosolja1-2 msk kakao 2 msk kallt kaffe 1/2 dl havregryn kokos att rulla iMixas ihop och ställs i kylskåpet så smeten stelnar något. 100 g urkärnade dadlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.