med mandlarna, hälften av dadlarnaoch all vätska och tillsätt resten av ingredienserna eftersom. Ett gäng vänner samlades, åt pannkakslunch tillsammans, välkomnade våren och utbytte presenter till en anonym mottagare, typ som julklappsspelet fast på våren
Lägg i dadlarna i en bunke och mixa med stavmixer. Egentligen gillar jag varken dadlar eller kokos…. Blanda i resten av alla ingredienserna i bunken och blanda i hop allt
Smakar ljuvligt och ser ut som vanliga chokladbollar. 10 dadlar. Tillsätt dadlar, 1/2 dl riven kokos, kakao, kokosolja och sirap eller honung. 10 dadlar 1/2 dl riven kokos
Men jag tänker dela med mig av det här ändå då det är så löjligt enkelt. Och dem här små smakar precis som helt vanliga chokladbollar när man biter i dem, och sedan kommer smaken av dadlar
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Slängde ihop lite nyttigare chokladbollar igår, tösen ville med baka och hon gluppsade i sig smeten. Just nu är hjärtat i grytbitar med massa kryddor i lergrytan och tungan kokas på spisen till vovvan
Här har jag använt yaconsirapen i chokladbollar som är rena rama hälsobomben. Den köpte jag tillsammans med lite annat smått och gott från Råvarubutiken
Med dessa goda hälsosmarta och smakrika bollar önskar jag er en riktigt fin PÅSK. Häll sedan i havregryn, kokosflingor, kokosolja, kakao och vatten ( till jordnötsbollarna tillsätter ni även jordnötssmöret)
Börja med en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha. Jag rullade mina i hackade hasselnötter men tål man inte nötter så går det bra med kokos, strössel eller pärlsocker
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havreoch quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.