Inlägget är ett samarbete med Kenwood / Blend-X Pro Blender CHOKLADBITAR. CHOKLADBITAR. Ja ni kära läsare, den här kombinationen av söt choklad som smakar hasselnöt med syrlig lingon – och limegrädde till – perfekt
Dessutom har jag slängt med både grovhackade hasselnötter och Dr. Hacka hasselnötterna. Om önskas dekoreras chokladbitarnamed smält choklad och Naturlig Dekoration hallon/jordgubb/blåbär
Det som jag tycker är så bra med den här sortens bakverk (förutom hur snabbt och smidigt det går) är att man inte behöver följa mått och ingredienser precist
Bre på frostingen på de kalla chokladbitarna. För nån dag sen testade jag för första gången att baka med svarta bönor, det låter lite konstigt men blev riktigt gott
Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötterna. Ställ i frysen medan du smälter chokladen. Häll över chokladen och toppa med kakaonibs och flingsalt
Kör hasselnötter och cashewnötter i en matberedare. Ställ in i frysen medan du gör chokladkolan. 1 dl hasselnötter. Tryck ut massan (ca 1/2 cm tjock) i en brödform klädd med plastfolie. 1 dl hasselnötter
Dessutom slängde jag med ett gäng rostade hasselnötter utan skal. Hacka hasselnötterna. Ett hett tips till julgodiset är att göra chokladbitar smaksatt med lakrits
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Mixa hasselnötter och cashewnötter i en matberedare. 1 dl hasselnötter. Tryck ut massan (ca 1/2 cm tjock) i en brödform klädd med plastfolie. 1 dl hasselnötter
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.