Har även idag pysslat med lite grejer inför jul, hemmagjorda klappar är ju kul att ge bort. 100 g vit choklad med lemon lime smak (Fazer). Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5– 10 minuter. Forma 4 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Jättegoda italienska skorpor som jag hittat receptet på i tidningen Hemmets Journal. 30-35 stycken125 g smör/margarin2 dl strösocker 2 ägg6½ dl vetemjöl1½ tsk bakpulver3 msk kakao1 tsk vaniljsocker100 g vitchokladUgn 175 grader + 100 grader för torkningRör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under omrörning
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Bara man tittar på denna biten så rinner det längst med mungipan. Enligt henne så är den precis lika god och lika enkel att göra mjölkfri, och då kan jag ju berätta som så att hon har ju då lekt lite med olika tårtrecept men det har väl inte riktigt blivit som hon egentligen velat
Toppa med jordgubbar och servera direkt. Finhacka pistagenötter och strö över marängen. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). 15 g pistagenötter. 3 äggvitor 0,25 tsk citron, pressad 175 g socker 15 g pistagenötter 3 dl vaniljkvarg, 0,2% 1 l jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.