Choklad- och saffranskokoskaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kokosflingor
  • 1 smör
  • 1 kuvert saffran à 0,5 g
  • 1 strösocker
  • 1 små eller medelstora ägg
  • 1 mörk choklad
  • 1 socker
  • 1 ägg
  • 1 vispad grädde1. Sätt ugnen på 200 grader.Kokostäcke2. Smält smöret och ta från värmen. Finstöt saffranet med lite av sockret. Rör ner det i det smälta smöret. Blanda ner resten av sockret och sedan kokosflingorna och äggen. Låt stå medan du gör chokladkakan.Chokladkaka3. Smält smöret i en 2-literskastrull.4. Bryt chokladen i små bitar och låt dem smälta i smöret. Rör under tiden.5. Tillsätt strösocker och sedan äggen ett i taget.6. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant.7. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 10 minuter. Känn efter att ytan stannat. 8. Fördela kokosblandningen över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter tills kokostäcket fått fin färg. Låt kallna.9. Servera kakan i små bitar och eventuellt med en klick lättvispad grädde. Hallon är också gott att servera till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.