Portioner: 6-8Förberedelsetid: 15 minTillagningstid: 3-4 timmar på låg
150 g
rumsvarmt smör + smör till formen125 g strösocker100 g vetemjöl25 g kakaopulver2 normalstora ägg100 g pecannötter100 g god mörk choklad, ca 70% kakaohalt
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Tillsätt apelsinskal och mandelmassa. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten
Många blir nog lättade och glada dessutom. Vispa ägg och socker tills det blir vitt. Mjöl och bakpulver går i samtidigt, lite försiktigt, övervispa inte
Lägg en rad med mjölkchoklad på en ruta med smördeg. Även om det är lite fattigt nu innan barnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån god efterrätt
I med chokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Jag hade sett en tjusig marmorerad kaka framför mig, men tji fick jag när min choklad var lite för varm vid tillsättning ochchokladsmeten därför blev tjockare och tyngre än den utan choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.