Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. Häll över kakan och låt kallna. Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens
(har du ingen matberedare kan du använda en stor bunke och elvisp). Rör lite då och då. Stelnar den och går att rulla till en kula är smeten färdigkokt
Denna kakan tror jag nästan att alla mina vänner har smakat, och jag vet inte med hur många vänner jag har bakat den med men vi föråt oss på den här kakan ett tag haha Den är så god så god så god
Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och varva med mjölkblandningen. Det är samma choklad/kola fyllning i och ovanpå så lite hallonsås, grädde och vaniljglass till smakar fantastiskt
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Det blev en riktigt mysig lördag som startade med en springrunda och lite frukost. Lunchen blev en enkel men god pastagratäng och till fikat/dessert blev det den här maffiga chokladkakan
Ta en plåt (jag använde en med höga kanter) med bakplåtspapper och bred ut smeten. Hacka (jag använde en mandelkvarn) chokladen och blanda i , smeta sedan på rulltårtan och rulla ihop
Detta blev verkligen hur gott som helst och så ser de dessutom lite roliga ut med de olika färgerna. Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vita choklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Nötter är alltid gott med choklad och idag bakar vi medhasselnötter. Först siktar du mjölet och bakpulvret genom en sil eller sikt, sedan vänder du ner det med en slickepott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.