1 rostade
hasselnötter, hackadeBotten1. Kör kakorna i en matberedare eller mixer till smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen.2. Täck botten på en springform, 23 cm i diameter, med blandningen. Tryck jämnt över botten med fingrarna eller baksidan av en matsked. Kyl medan du förbereder fyllningen.Fyllning1. Blanda färskost och florsocker i en stor skål och vispa med en elvisp på låg hastighet tills det är slätt och krämigt. Tillsätt gradvis chokladkrämen, vanilj och kakao och fortsätt vispa tills jämnt.2. Skeda blandningen över botten och sprid jämnt med skedens baksida. Täck med plastfilm. Kyl i minst 6 timmar.Topping1. Lägg chokladkrämen i en stor värmetålig skål med vanilj. Värm grädden i en liten kastrull på medelhög värme. Så snart grädden börjar sjuda, häll den över chokladblandningen och låt stå i 2 minuter. Rör långsamt tills det är jämnt och låt svalna något.Montering1. Ta ut kakan från kylen, ta av plastfilmen och skeda över chokladtoppingen. Stryk ytan med baksidan av en sked. Täck igen med plastfilmen och frys i cirka 2 timmar eller tills den är fast.2. Lossa kakan från formen genom att köra en kökskniv eller palettkniv doppad i varmt vatten runt insidan. Strö över hasselnötter. Ta försiktigt bort kakan, lossa springformen och skär i bitar.
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar
Mixa nötterna och vänd ner i smeten. Strimla rabarbern och lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt vatten, honung och socker och sjud tills rabarbern mjuknat
Blanda ner bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i resten och rör det till en jämn smet. 11 dl mjölkLägg smör och strösocker i en bunke och rör det mjukt. 1Häll i hälften av mjölken och hälften av de torra ingredienserna i bunken och rör om. 1Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter
Brr, riktigt kallt och massor av snö. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Denna underbart goda choklad och cheesacaketårta bakade jag till min födelsedag. Eftersom jag är barnsligt förtjust i både kladdiga chokladkakor och cheesecake, så blev jag väldigt glad när jag hittade en kombination av dessa båda grymt goda kakor i boken 'Hummingbird bakery cookbook'
Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.