Choklad- och hasselnötscheesecake
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • digestivekex eller chocolate chip cookies
  • 1 smör, smält
  • 1 färskost, rumstempererad
  • 1 florsocker
  • 1 choklad- eller nötkräm
  • 1 vaniljpulver
  • 1 kakaopulver
  • 1 vispgrädde
  • 1 rostade hasselnötter, hackadeBotten1. Kör kakorna i en matberedare eller mixer till smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa igen.2. Täck botten på en springform, 23 cm i diameter, med blandningen. Tryck jämnt över botten med fingrarna eller baksidan av en matsked. Kyl medan du förbereder fyllningen.Fyllning1. Blanda färskost och florsocker i en stor skål och vispa med en elvisp på låg hastighet tills det är slätt och krämigt. Tillsätt gradvis chokladkrämen, vanilj och kakao och fortsätt vispa tills jämnt.2. Skeda blandningen över botten och sprid jämnt med skedens baksida. Täck med plastfilm. Kyl i minst 6 timmar.Topping1. Lägg chokladkrämen i en stor värmetålig skål med vanilj. Värm grädden i en liten kastrull på medelhög värme. Så snart grädden börjar sjuda, häll den över chokladblandningen och låt stå i 2 minuter. Rör långsamt tills det är jämnt och låt svalna något.Montering1. Ta ut kakan från kylen, ta av plastfilmen och skeda över chokladtoppingen. Stryk ytan med baksidan av en sked. Täck igen med plastfilmen och frys i cirka 2 timmar eller tills den är fast.2. Lossa kakan från formen genom att köra en kökskniv eller palettkniv doppad i varmt vatten runt insidan. Strö över hasselnötter. Ta försiktigt bort kakan, lossa springformen och skär i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.