Jag hällde ner den smälta chokladen i glassmeten när glassmaskinen gick, men då chokladen stelnar så fort den kommer i glassen så fick glassmaskinen fnatt och hade svårt för att röra runt glassen, det fungerar nog bättre att stanna glassmaskinen och röra runt för hand med tex ett slickepott medan du häller i den smälta chokladen
Var himla sugen på bananglass men tänkte det kunde vara roligare att blanda i något gott mer än bara banan och vad passar inte då bättre än just chokladoch valnötter
Servera direkt i glas och toppa med jordnötter ochcacaonibs. Cacaonibs. Glassen kan man smaksätta som man vill och denna medchokladoch jordnötter blir väldigt god
Tillsätt hackad chokladoch kola innan glasssen är färdig. Lägg dem sedan tillsammans med citronsaft och socker i en matberedare Mixa tills de är fint hackade, häll i grädden och mixa tills allt är väl blandat
Resultatet blev kanonbra och extra gott blev det med mörk chokladoch valnötter i. Häll i hackad chokladoch valnötter precis i slutet när glassen är färdig så att det precis blandas
Chiapudding med banan ochcacao nibs, 1 stor portion 4 msk chiafrön 2 dl mjölk (t ex cashew- eller mandel-), mer om du vill ha till servering också ½ tsk vaniljpulver ev 1 tsk agave (behövs knappt om bananen är mogen) 1 banan, skivad cacao nibs till dekoration Rör samman alla ingredienser [
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Tillsätt chokladoch tomtar i mindre bitar och rör hela tiden när du värmer upp blandningen till önskad konsistent/där allt smält
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. 150 g mörk choklad
Toppa med grädden, chokladsåsenoch marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsåsoch minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med vispad grädde och pytte lite kakao. Men nu hade jag en förpackning kokosmjölk extra creamy öppnad så jag testade att göra varm choklad på den och en smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.