Gillade ni min Very Cherry ChocolateCake, så är den här några strå vassare. Browniebotten täckt med en mörk chokladtryffel toppad med mörkchokladmousse späckad med färska hallon och så en chokladspegel på toppen
Den här godbiten, som nu fått namnet Chocolate Banana MousseCake, bakade jag i helgen. Fyllningen har en krämig mousselikande kosistens, och är smaksatt med både kakao och choklad
Eller, cheesecake-mousse är en betydligt bättre beskrivning av hur den är i konsistensen. Har du en micro till hands behöver du inte ens sätta på spisen för den här enkla cheesecaken
Hej på er. Jag vet att det var länge sedan jag bloggade nu och ja, det kommer nog bli så under lovet, lite ströbloggande till och från utan någon riktig fason
Förutom espresso-chokladmousse gjorde jag även en moussetårta till nyåret. In addition to the espresso-chocolatemousse, I even made a moussecake for the New Year
//Malin No bake vegan chocolatemoussecake. Tänk att en nyttig "dessert" även kan vara god. Visst kan väl fruktsallad vara gott, men det krävs nästan vispad grädde eller glass för att göra den utsökt
Receptet är från Kanal 5 från Roy Fares nya program United States of Cakes. Double Chocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill. Smörj och mjöla 4 bakformar, 21–22 cm i diameter, och täck bottnarna med bakplåtspapper. Mjölkchoklad smörkräm 15 min 300g Mjölkchoklad choklad450g Rumstempererat osaltat smör 10g Vaniljsocker (1 msk)150g Äggvita (4–5)220g Strösocker (2 ½ dl)1 nypa salt1. Chokladglasyr100 g Smör – osaltat50 g Vatten (1/2dl)140 g Mörk choklad1
Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår. Double ChocolateCake200 g rumsvarmt smör270 g strösocker3 ägg60 g kakao300 g vetemjöl½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk salt3 dl iskallt vattenSätt ugnen på 175 grader
Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju
Idag bakade jag några CakePops med Oreo. Om du vill ha strössel på dina CakePops så måste du dekorera de direkt efter du doppat dom i choklad för de stelnar snabbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.