Gillade ni min Very Cherry ChocolateCake, så är den här några strå vassare. Underbar ChokladmoussetårtaBotten150 g mörk choklad (70%)100 g smör100 g vetemjöl100 g strösocker1 nypa salt2 äggChokladtryffel150 g choklad (70%)100 g vispgrädde1 liten kula smörChokladmousse4 blad gelatin300 g+300 g vispgrädde300 g mörk choklad (54-64%, ej mer)3 äggulorca 40-50 g florsocker (smaka av och ta mindre om du vill ha mindre söt mousse)ca 200 g färska, fasta hallonChokladspegel17 g glykos2 blad gelatin65 g kakao10 g mörk choklad90 g strösocker110 g vatten25 g vispgräddeBottenSätt ugnen på 150 grader. Ställ tårtan i kylen minst 3-4 timmar
Receptet är från Kanal 5 från Roy Fares nya program United States of Cakes. Double Chocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill. Varva bottnarna på samma sätt som du precis gjort men låt tårtan vila minst 10-20 minuter i kylen. Låt vila i kylen i ytterligare 10-20 minuter
Nu går det bra att rösta på läsarnas tårtor i Tårta vs Tårta-tävlingen. Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår
Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju
kunde ej hantera spritsen) så det där vulkanutbrottet av choklad och kola uteblev tyvärr - men annars var det gott, min sambo blev iallafall väldigt nöjd
So, with this cake, not my proudest creation, but it has been haning around in my computer far to long now and it taste sooooo good, I say hello - once again
Jag ser henne numer som en nära vän och vi har haft tre proteinbaknings-workshops tillsammans här i Stockholm och jag ska hälsa på henne om två veckor då jag åker till London
Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Sambon firade sin födelsedag för ett par veckor sedan, så jag passade på att för första gången baka en kaka i flera våningar
Låt stelna i kylen ett par minuter avnjut sedan dina söta små cake pops. Ställ in i nedre delen av ugnen i 40-50 min. Rulla smeten till önskad storlek (jag skulle inte rekommendera större än en 5-krona) och lägg dom på en talrik. Blomsterpinnar (ca 7-10 cm eller delade på mitten) 3 ägg
Men advemts-söndagarna viger jag till tårtor. Till den här tårtan kommer du bara att behöva tre bottnar så antingen bakar man av fyra bottnar och har en i reserv eller till senare bruk men man kan också baka cupcakes på resterande smet om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.