Chocolate chip cookies i gjutjärn
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 75 g mjölkchoklad
  • 175 g mörk choklad (70 %)
  • 1110 g smör
  • 1 ca 1 dl strösocker (110 g)
  • 1 ca 1 dl farinsocker (110 g)
  • 11 ägg
  • 11 tsk flytande vaniljextrakt eller 0,25 tsk vaniljpulver
  • 13,75 dl vetemjöl
  • 10,5 tsk bikarbonat
  • 10,25 tsk salt
  • 1 Cookie75 g mjölkchoklad 75 g mörk choklad (70 %) 110 g smör ca 1 dl strösocker (110 g) ca 1 dl farinsocker (110 g) 1 ägg 1 tsk flytande vaniljextrakt eller 0,25 tsk vaniljpulver 3,75 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 0,25 tsk saltVärm ugnen till 175 grader. Hacka chokladen grovt. Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker. Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något. Rör i ägg och vanilj. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål och blanda med smörblandningen. Rör ner den hackade chokladen. Fördela smeten mellan två mindre gjutjärnspannor och grädda i 17–25 minuter.
  • Kakorna ska vara krispiga runt kanterna men mjuka i mitten. Bakar du all smet i en större form  behöver kakan något längre gräddningstid.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.