Chocolate chip cookie med kolasås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 85 g smör
  • 190 g pekannötter, grovhackade
  • 170 g farinsocker (2 dl)
  • 160 g strösocker (1,5 dl)
  • 155 g ägg (1)
  • 1150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 12 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 11 g salt (0,5 tsk)
  • 12 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1120 g ljus choklad
  • 135 g smör
  • 190 g ljust muscovadosocker (1 dl)
  • 15 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 1150 g vispgrädde, 40 % (1.5 dl)
  • 12 g flingsalt (0,5 tsk)
  • 1 vaniljglass
  • 1 Cookie85 g smör 90 g pekannötter, grovhackade 70 g farinsocker (2 dl) 60 g strösocker (1,5 dl) 55 g ägg (1) 150 g vetemjöl (2,5 dl) 2 g bikarbonat (0,5 tsk) 1 g salt (0,5 tsk) 2 g vaniljsocker (1 tsk) 120 g ljus choklad
  • 1 Kolasås35 g smör 90 g ljust muscovadosocker (1 dl) 5 g vaniljsocker (1 tsk) 150 g vispgrädde, 40 % (1.5 dl) 2 g flingsalt (0,5 tsk)
  • 1 Till servering vaniljglassCookie
  • Sätt ugnen på 170 grader. Vispa ihop smör, farinsocker, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat blandat med vetemjöl och salt. Arbeta ihop till en deg. Grovhacka ljus choklad och pekannötter. Avsluta med att tillsätta nötterna och chokladen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en gjutjärnspanna (ca 23 cm i diameter), även springform går bra. Platta till degen och baka kakan ca 20 minuter, eller tills kakan har fått lite fin färg. Låt svalna i pannan, då tillagas den ytterligare lite. Kolasås
  • Häll alla ingredienser i kastrull och koka ihop ca 7 minuter, rör emellanåt. Det gör ingenting om det bryner lite i botten. Häll upp i en skål, låt svalna något. Servera cookien med kolasås och vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.