Chocolate Ballerina Cupcakes with Vanilla Cream Frosting and Peppermint Fudge (Choklad Cupcakes med Vaniljgrädde och Polkagris Fudge)

Ingredienser

  • 15 st
  • 90 g vetemjöl
  • dl
  • 135 g strösocker
  • dl
  • 45 g kakao
  • 1 dl
  • 1/4 tsk salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 30 g neutral olja
  • 0,3 dl
  • 90 ml filmjölk eller yoghurt
  • 1 dl
  • 90 ml kaffe
  • 0,9 dl
  • 2 tsk vaniljpasta
  • eller vaniljextrakt
  • 1 stort ägg
  • 40 g smör
  • 50 g sirap
  • 2 msk
  • 40 g strösocker
  • ½ dl
  • 12 g kakao
  • 2 msk
  • ½ tsk vanilj
  • 1 krm vaniljpulver
  • 150 ml vispgrädde
  • 1-2 msk krossade polkagrisar
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml vispgrädde
  • 30 g florsocker
  • ½ dl
  • 1 vaniljstång
  • Blanda samman samtliga torra ingredienser i en stor skål eller skål till en assistent. Blanda samman dem ordentligt, för säkerhets skull kan man sikta ner kakao samt mjöl för att
  • undvika klumpar.Tillsätt samtliga resterande ingredienser och vispa samman på medelhastighet ca 2 minuter
  • Vanilla and Mascarpone Cream
  • 250 g mascarpone

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.