Gokväll mina vänner,. Här blir det kyckling igen, det blir ju lätt så när man bor ensam. Förpackningarna räcker oftast till flera middagar, men på plussidan blir det ju smarriga matlådor till frysen när tiden och inspirationen tryter
Så var det måndag igen. Och vilken start sen då. Regnet fullkomligt vräker ner utanför fönstret och det är ett under att vi ens kom upp ur den varma mjuka sängen idag
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Kycklingfilé som jag gör ett litet snitt i. Stek på dem lite och krydda med dragon på burk. Vänd på dem och peta i ädelost i hålet och låt sedan kycklingen puttra på i pannan med 5 dl matgrädde och lite salt och peppar
Ugn 200º. Slå en påse chips i en ugnssäker form, behöver inte smörjas. Smula över den avrunna tonfisken. Gör en champinjonstuvning av svampen, grädde och mjöl, smaka av med salt, peppar och ev lite socker
Döm om hennes förvåning (och min) när ordet chipsgratäng dök upp när jag googlade chips. Nu kanske chipsgratäng inte är någon nyhet för dig, men jag har då aldrig hört någon laga chipsgratäng, än mindre har jag ätit det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.