Häll upp chips i en skål och sleva upp röran medchipsen. Alltet sveps upp med krispiga chips. Välj helst lättsaltade chips eftersom det annars kan bli väl salt då löjrom i sig är salt
300 g potatis, skalad 100 g purjolök, sköljd 5 dl hönsbuljong 4 dl grädde 1 citron, skalet av salt 50 g lättsaltade potatischips 100 g löjrom 1 kruka dill
4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper på och häll på rapsolja. Hur som helst så har Fanny kommit på att man kan göra egna chipsoch det blir så sjukt gott och är så himla enkelt
Vi började med Fish´n Chips i fredags och jag gjorde allt från grunden. Jag köpte kolja i fiskbilen, vilket gubben rekommenderade när jag sa att jag skulle laga fish´n chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.