Ingredienser Portioner. 8 2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor) 1 dl olivolja 1/2 dl citronjuice 3 msk finhackad schalottenlök 1 tsk finhackad vitlök 1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper) 1 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Byt till exempel ut det röktapaprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
Det här är en spanskinspirerad variant av musslor medröktpaprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
En lite hetare aioli smaksatt medröktpaprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Här har jag gjort en variant med stora vita bönor, citrontimjan och röktpaprika. Jag tycker att hummus passar bra att servera istället för mos eller puré tillsammans med andra grönsaker
Nu, några år senare, äter vi vegetariskt till middag lika ofta som vi äter kött och jag har inga större problem med att komma på vegetarisk middagsmat till helgen, även om det gärna blir så att vi äter mer kött på helgen och mer vegetariskt i veckorna
Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk röktpaprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Den var krämig och god med härliga smaker från cajunkryddan, grönsakerna och den rökta osten. Jag har just haft en sådan period men eftersom vi är färdiga med alla våra trädgårdsprojekt så släppte jag loss energin i köket istället
Stöt spiskummin, och massera karrén med den och det röktapaprikapulvret. Först tänkte jag att jag kanske överdoserade med såväl paprikapulver som med nystött spiskummin, men det visade sig vara helt rätt mängd kryddor för att uppnå den eftersträvade effekten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.