Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde i vintras har gett otroligt fin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
4 250 g körsbärstomater 1 morot 4 port lax i bit (à ca 140 g) salt peppar 250 g mild tomat- och örtsås (gärna middagsklart) 4 port ris 1 grönsaksbuljongtärning 250 g broccoli 2 msk olivolja 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Skär bort skinnet från laxen om den har det. Blanda grädde med maizena och chipotlepasta och ha ner i pannan
Fördela laxbitarnamed mellanrum på andra halvan av blecket med tomaterna. Dax för lax. Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen
800 g laxfilé, i bit. 1Potatissallad900 g färskpotatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 1 knippe färsk persilja, hackad 1 knippe gräslök, hackad 1 citron, i halvor 300 g grön sparris (gärna lite tjockare) olivolja salt peppar
Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken
Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa medlaxenoch en klyfta eller halva lime. Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör
Lägg upp nudel-grönskerna på tallriken, toppa medlaxenoch strö koriander och salladslök över. Stek din laxoch blanda precis före servering ner spenaten strax efter de kokade nudlarna i det wokade
Salta och krydda laxenmed chiliflakes. Kokboken speglar absolut den bild jag har av Jessica Frej och jag hade inte haft något emot att bo granne med henne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.