Ställ såsen kallt, gärna över natten, så att smakerna hinner mogna och utvecklas. Resultatet blev en supergod illgrön sås som passar lika bra till fisk och ljust kött som till vegetariska biffar
Skölj av i kallt vatten så eventuell smuts/jord försvinner (brukar finnas i de grönare delarna). Jag älskar purjolök och att smaksätta den med lite citron eller vitvinsvinäger är grymt gott och ett suveränt tillbehörtill både kött och fisk
Kallttillbehör. Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Stek champinjoner och lök i en klick smör tills svampen har fått färg. Koka blomkålsbuketterna i grönsaksbuljongen tills de mjuknat lite men fortfarande har lite spänst kvar
Lyft kastrullen från värmen ochtillsätt vetemjöl och. Det går även att byta ut till annan vit fisk. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.